Muğla'da Görmeniz Gereken Yerler
Muğla'da Görmeniz Gereken Yerler

İşte Muğla'da gezilmesi görülmesi gerek yerlerden bağzıları şöyle ;

Muğla tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, doğa ve kültür harikası bir il. Antik dönemden günümüze kadar barındırdığı onlarca güzellikle yerli ve yabancı pek çok insan tarafından ziyaret edilir. Geçmişi 6.000 yıl öncesine dayanan Muğla'da pek çok uygarlık hüküm sürmüştür. Peki Muğladaki tarihi yerler hakkında ne biliyorsunuz? Gelin, Muğlada gezilecek tarihi yerlere birlikte göz atalım.

Eski Datça

Datça şehir merkezine 2,5 km mesafede bulunan Eski Datça oldukça büyüleyici bir yer. Muğla'ya gelip Eski Datça'ya uğramadan dönmeyin desek hiç abartmış olmayız. Datça Merkezden minibüsle ulaşabileceğiniz gibi yürüyerek ve kendi aracınızla da ulaşabilirsiniz. Eski Datça'ya gittiğinizde sizi sıcacık gülümseyen insanlar, rengarenk kafeler ve eski dokusunu koruyan tarihi evler karşılar. Daracık sokaklarında satılan yöresel köy ürünleri ve hediyelik eşyalar da yöreye bir başka güzellik katar. Can Yücel Eski Datça'nın güzelliğinden o kadar etkilenmiştir ki burası için şiirler bile yazmıştır. Eski Datça da gezilecek yerler nereler? diye sorarsanız Bencik Koyu akla ilk gelen yerdir. Oldukça bakir olan bu koyda yüzebilir ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Palamütbükü, Kargı Koyu ve narenciye bahçeleriyle dolu sokaklarını keşfetmek için Eski Datça'ya muhakkak uğramalısınız. 

Kaunos Antik Kenti

Antik çağda ticaret kenti ve limanlarının başında gelen Kaunos Antik Kenti, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alır. Miletos'un oğlu Kaunos tarafından kurulan antik kent bu isimle anılır. Heredot'a göre Kaunos Karialıların yaşadığı yerdi ve ağzı kapanabilen bir limana sahipti. Zamanla liman ağzının alüvyonlarla dolması sebebiyle bu özelliğini yitirmiştir. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Kaunos Antik Kenti barındırdığı kaya mezarları, tiyatro yapısı, agora, bazilika ve Demeter Tapınağı ile komple bir şehir havası verir. Yüksek dağların içine oyulan kaya mezarları ise Dalyan'dan bile rahatlıkla görülebilir.  M.Ö. 4. yüzyılda yapılan kaya mezarları yüksek rütbeden insanlara ait olan mezarlardır. Uzun yıllar sıtma hastalığıyla mücadele eden bölge halkı diğer millet tarafından "yeşil benizli insanlar" olarak bilinirler.  

Knidos Antik Kenti

 Muğla'da görülmesi gereken antik kentlerin başında Knidos Antik Kenti gelir. Peki, Knidos Antik Kenti nerede yer alır? Geçmişi M.Ö. 13. yüzyıla kadar giden Kinidos Antik Kenti, Muğla'nın Datça ilçesinde yer alır. M.Ö. 4. yüzyılda dönemin önemli dini merkezlerinden kabul edilen Knidos'da,  yaklaşık 8000 kişilik amfi tiyatro, Demeter Mabedi, Knidos Feneri ve güneş saati oldukça önemli yapılardır. Açık hava müzesi olan Knidos Antik Kenti, yuvarlak ve köşeli surlarla çevrili bir kenttir. Günümüzde bu sur kalıntıları hala görülebilir. Surların dış bölgesinde yaklaşık 7 km'lik bir alana yayılmış nekropol yani mezar alanı bulunur. 70 km uzunluğa sahip Datça Yarımadası'nın en uç kısmında bulunan Knidos Antik Kenti M.Ö. 4. yüzyılda Romalıların bölgeye yerleşmesiyle birlikte klasik ve arkaik tarzda eserlere de ev sahipliği yapmıştır. Knidos Antik Kenti'ne kara yolu ile ulaşım olduğu gibi yazın tekne turlarıyla da ulaşabilirsiniz. Knidos Antik Kenti'ne bir gezi yapmayı planlıyorsanız Datça'da villa kiralama seçeneğini düşünebilirsiniz. Böylelikle hem Datça'nın tarihi hem doğal güzelliklerinin keyfini rahat bir şekilde sürebilirsiniz. 

Bodrum Kalesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yer alan Bodrum Kalesi 1402 yılında inşa edilmiş bir yapıdır.  St. Jean Şövalyeleri tarafından Aziz Peter Kalesi olarak inşa eidlen yapı Bodrum'un simgesidir. 1960 yılında Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne dönüştürülen yapıda birden fazla milletin katkısı vardır. 1406 yılında şapeli, 1413 yılında İngiliz Kalesi ve 1437 yılında da kalenin duvarlarının yapımı tamamlanmıştır. Kale, Fransız, Alman, İngiliz ve İtalyanlar tarafından ortak olarak yapılmıştır. 19. yüzyılda gözden düşen kaledeki eserler ve rölyefler sergilenmesi için British Museum'a gönderilmiştir. Birinci Dünya Savaşı'nda Fransız gemisinden yapılan top atışı sonrası bir minaresi yıkılmıştır. Kalenin hakimiyeti daha sonra İtalyanlara geçse de 1921 yılında İtalyanlar da kaleyi terk etmişlerdir. Yaklaşık 40 yıl boş kalan kale 1960 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Günümüzde Muğlanın tarihi ve turistik yerleri denildiği zaman akla ilk gelen yerlerinden birisi de Bodrum Kalesi'dir.

Whatsapp
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
MüsaitMüsait
DoluDolu
Ödeme BekliyorÖdeme Bekliyor
Giriş-ÇıkışGiriş-Çıkış
ÖzellikÖzellik
Genel Özellikler
Mutfak Bilgileri
Salon Bilgileri
Havuz Bahçe Bilgileri
Şömine
Özel Bahçeli
Full Eşyalı ve Mobilyalı
Isıtmalı Havuz
İnternet Bağlantısı
Jakuzi
Balkon/Deck/Teras
İç Mekan Havuz
Otopark / Park Yeri
Yatak Sayıları
Manzara
Deniz
Dağ
Şehir
Doğa
Bluetooth Ses Sistemi
Engelli Dostu
Sıradışı Mimari
Sauna
Buhar Banyosu
Bebek Yatağı
Özel Havuz